Conservation in Action: Strawberry Hill, Twickenham

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapter

Abstract

This article interprets the original Strawberry Hill garden and suggests that the restoration of the landscape, although well‐intentioned, represents a missed opportunity to recreate a scheme based on Walpole's correspondence and commissioned paintings to evoke some of his primary design intentions. Although the project is well‐intentioned and elements of the physical entity of the place have been restored, due to a fundamental lack of understanding of what it meant, its Genius Loci – the essential spirit of the place – has not been captured by the conservation project.
Original languageEnglish
Title of host publicationGardens and Landscapes in Historic Building Conservation
EditorsMarion Harney
Place of PublicationChichester, UK
PublisherWiley-Blackwell
Chapter36
Pages357-370
Number of pages14
ISBN (Electronic)978-1-118-50813-8
ISBN (Print)978-1-118-50814-5
DOIs
Publication statusPublished - 1 Jun 2015

Keywords

  • Conservation in Action, Case Study, Strawberry Hill

Cite this

Harney, M. (2015). Conservation in Action: Strawberry Hill, Twickenham. In M. Harney (Ed.), Gardens and Landscapes in Historic Building Conservation (pp. 357-370). Wiley-Blackwell. https://doi.org/10.1002/9781118508107.ch36